Апартаменти във Варна

Апартаменти във Варна за продан


Растящият интерес на българските и чуждестранни инвеститори към покупка на апартаменти във Варна се дължи преди всичко на стратегическото разположение на Черно море и на доминиращата му роля като икономически, транспортен и туристически център в Североизточна България. Морската столица е привлекателно място не само за ваканционен отдих, но и за бизнес инвестиции, образование, работа и постоянно живеене. Пазарът за недвижими имоти във Варна е втори по активност след столичния, а разнообразните предложения за покупка или наем на апартаменти удовлетворяват финансовите възможности и претенциите дори и на най-взискателните клиенти.
 

Предпочитани локации за покупка на апартаменти във Варна


Изборът на локация за покупка и наем на жилище във Варна е свързан основно с целта на предназначение. Предпочитанията зависят също от рейтинга на съответния район, неговата комуникативност и степента му на благоустроеност. За ваканционен отдих най-предпочитани са апартаментите в района на ФКЦ и „Гръцката махала“, в комплекса „Бриз“ и в престижните курорти „Свети Константин и Елена“ и „Златни пясъци“, разположени само на няколко километра от центъра на Варна. За покупка или наем с цел обучение, се търсят апартаменти около Червения площад и Окръжна болница, както и в жилищните комплекси „Левски“ и „Чайка“. Апартаментите в кварталите „Младост“, „Кайсиева градина“ и „Владислав Варненчик“ - на север, и квартал „Аспарухово“ - на юг от града, са предпочитани за постоянно живеене, не само заради по-ниските имотни цени, но и заради добре благоустроената градска среда и удобната транспортна свързаност.
 

Апартамент във Варна от строител или собственик


Освен с посредничеството на агенции за недвижими имоти, изгодни продажби на апартаменти в морската столица се осъществяват  и директно от строител или собственик. Офертите за апартаменти, ново строителство преобладават в широкия център, както и в кварталите и курортните комплекси, поради наличието на повече свободни парцели в тези райони. Строителните предприемачи предлагат доста изгодни условия, особено при покупка на обект на зелено. Добри предложения за продажба на апартаменти от собственик има във всички райони на Варна, в това число и в идеалния център, като преобладаваящ дял имат жилищата от вторичния сектор.
 

В търсене на най-изгодната оферта за продажба на апартамент във Варна


Разнообразни предложения за покупко-продажба и наем на жилище в морската столица се публикуват в печатните и електронни издания на варненската преса. На порталите и на сайтовете на агенциите за недвижими имоти можете да търсите изгодни оферти за покупка или наем на апртамент по конкретно зададени от вас параметри – местоположение на имота, година на застрояване, площ, етажност, изложение и др.