Полезно

Почивка с деца в Слънчев брягПочивка с деца в Слънчев бряг
 

Кой не мечтае за лятна почивка край морето? Всяко българско семейство задължително има в плановете си почивка край морския бряг. Мнозина избират за тази цел най-големият и най-популярен черноморски курорт Слънчев бряг. Защо Слънчев бряг е предпочитано място за почивка с деца на море? На този въпрос няма еднозначен отговор, защото курортът има доста предимства. Например, плажната ивица на Слънчев бряг се простира на цели 8 км и е покрита с чист и ситен пясък, а самите плажове са оборудвани с чадъри и шезлонги. Предлагат се различни видове атракциони – водни колелета, скутери, плажен волейбол и др. Туристическата инфраструктура на курорта е отлична, има голям аквапарк и различни възможности за интересни, активни и екстремни развлечения.

Слънчев бряг е удобна дестинация за семейна почивка, тъй като има добре уредени транспортни връзки с други курорти, както и удобно разположение спрямо летищата във Варна и Бургас. Не напразно хиляди чуждестранни туристи и техните семейства избират да прекарат своята почивка в България и по-специално в този курорт. Слънчев бряг се намира по южното Черноморие и е най-големият български морски курорт. Той отлично подхожда за семейна почивка. Слънчев бряг често е сравняван със Златни пясъци, тъй като и двата курорта имат сходна енергетика и предлагат почти еднакъв стил на отдих и забавления. Ако търсите активна, дива, енергична, емоционална и запомняща се почивка, то Слънчев бряг е за предпочитане.

Избирайки почивка с деца в Слънчев бряг, много от семействата разчитат да разнообразят плажния си отдих с посещение на съседните курорти и градчета, които крият много интересни неща. Например, в съседния Несебър може да разгледате уникални културно-исторически забележителности, останки на средновековни крепости и да се насладите на невероятни живописни пейзажи. В съседния курортен град Свети Влас може да посетите съвременното яхтено пристанище и да се разходите с корабче покрай залива. В Поморие има музей на солта, както и въможности за оздравяване на организма чрез уникалната лечебна луга от Поморийското езеро.

Как да прекарате пълноценна почивка с деца в Слънчев бряг? Курортът е отлично място за семеен отдих. Мекият климат, дългата и широка плажна ивица, плиткото море и чистата вода са предпоставка за спокойна и безопасна почивка дори и с много малки деца. Слънчев бряг е меката на развлеченията и забавленията. В зависимост от хотела или апартаментния комплекс, в който ще прекарате своята почивка, ви чакат разнообразни удобства и възможности: басейни, аквапаркове, водни атракциони, детски и спортни площадки, аниматорски програми, красиви озеленени кътчета с изкуствени езерца и т.н. Денем може да прекарате приятно на оборудваните плажове с чадъри и шезлонги, а вечер да се разходите по централната алея на курорта, където се предлагат вкусни изкушения като понички, сладък памук, пуканки, сладолед, напитки, фрешове и др.